Rosiile

A fost odata ca niciodata, acum trei mii de ani, tocmai in Peru, o leguma pe nume rosie. Rotunda si rumena, rosia noastra se cocea incet incet sub soarele fierbinte al Anzilor. Maiasii sunt primii care s-au apucat sa cultive aceasta minunata leguma, transformand-o in hrana. De aici, rosia s-a raspandit pe intregul continent, iar … Continuă lectura „Rosiile”

Cereale

Cerealele si pastele fainoase au o valoare calorica foarte mare – adica ne furnizeaza multa energie. De ce?Pentru ca au in compozitia lor glucide sau carbohidrati, cum le mai spune. Au si un rol important in reglarea nivelului zaharului din sange. Pentru ca sunt sarace in proteine, cerealele trebuie consumate in combinatie cu lapte, cu … Continuă lectura „Cereale”

Cum putem transforma alimentatia intr-un aliat in lupta impotriva cancerului

“Nu hrani cancerul!” este titlul unei carti de nutritie cu totul speciale, semnate de Dr. Pavel Chirila, alaturi de Madalina Popescu si Cristela Georgescu. “Nu hrani cancerul” isi propune sa constituie un ghid de alimentatie pentru fortificarea organismului.   Principiile sanatoase continute in paginile acestei carti incearca sa propuna o alternativa pentru prevenirea imbolnavirilor cronice, … Continuă lectura „Cum putem transforma alimentatia intr-un aliat in lupta impotriva cancerului”

Reteta Friptura de miel cu rosii rumenite – mod de preparare pentru copii

Ingrediente (7 portii): o pulpa de miel de 2 kg, o lingura de mustar, 50 grame unt, patru catei de usturoi, trei fire de rozmarin, patru rosii mari taiate jumatati, un ardei iute mic, o lingurita de seminte de fenicul, doua fire de cimbru tocate,o lingurita de zahar si o lingura de ulei de masline.Mod … Continuă lectura „Reteta Friptura de miel cu rosii rumenite – mod de preparare pentru copii”

Reteta Mancare de gulii – mod de preparare pentru copii

Ingrediente – pentru patru portii : un kg de gulii, patru linguri de faina, patru linguri de margarina, o cana cu lapte de soia, o legatura de patrunjel, sare si piper.Mod de preparare : Curatam guliile, le spalam, le taiem julien, apoi le oparim in apa clotita. Le lasam sa se scurga si le calim … Continuă lectura „Reteta Mancare de gulii – mod de preparare pentru copii”

Reteta Drob de ciuperci – mod de preparare pentru copii

Ingrediente: un kilogram de ciuperci, cinci cepe potrivite, trei oua, patru linguri de faina, trei linguri de ulei, marar, patrunjel, sare si piper.Mod de preparare : Curatam ceapa, apoi o tocam si o calim putin in ulei impreuna cu mirodeniile. Curatam si spalam ciupercile, apoi le punem la fiert. Dupa ce au fiert, le strecuram … Continuă lectura „Reteta Drob de ciuperci – mod de preparare pentru copii”

Reteta Supa de dovleac – mod de preparare pentru copii

Ingrediente – pentru patru portii : 500 de grame de miez de dovleac, o ceapa, 30 de grame de unt sau margarina, un catel de usturoi, 500 de mililitri de supa de legume, 100 de mililitri de smantana subtire, sare, piper, putin zahar si o lingurita de suc de lamaie. Puteti pune si galuste. Pentru … Continuă lectura „Reteta Supa de dovleac – mod de preparare pentru copii”

Mango – Regele Fructelor

Mango este considerat in continuare un fruct nou in Romania. Bananele, portocalele, chiar si kiwiul au devenit elemente importante din nutritia noastra, dar mangoul este in continuare privit cu retinere. Asadar, hai sa descoperim proprietatile acestui fruct exotic!   Datorita calitatilor sale, mangoul mai este denumit si Regele Fructelor. Este cultivat mai ales in regiunile … Continuă lectura „Mango – Regele Fructelor”

Reteta Acadele de parmezan – mod de preparare pentru copii

Iata ce iti propunem astazi sa gatesti impreuna cu cel mic – acadele de parmezan. Ceva delicios. Incearca si tu! Ingrediente: pentru 6 acadele: 6 linguri de parmezan ras, 6 stiksuri mai lungi, putin piper, boia de ardei si busuioc uscat. Mod de preparare: acum ca ai pus toate ingredientele pe masa, chema-o pe mama … Continuă lectura „Reteta Acadele de parmezan – mod de preparare pentru copii”

Stafidele

Stafidele nu sunt altceva decat struguri uscati si reprezinta o gustare sanatasa, delicioasa si plina de energie. Se gasesc in orice perioada a anului si contin toate vitaminele si mineralele strugurilor. Stafidele contin fructoza si glucoza care produc energie in organism si nu afecteaza sanatatea dintilor prin producerea de carii, asa cum o fac dulciurile … Continuă lectura „Stafidele”

Reteta Negresa cu banane – mod de preparare pentru copii

Ingrediente pentru blat : 5 oua, 200 de grame de zahar, 200 de mililitri de ulei, o jumatate de cana de apa, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt si doua linguri de cacao. Pentru crema : o budinca de vanilie, cinci-sase linguri de zahar si 125 de grame de unt. … Continuă lectura „Reteta Negresa cu banane – mod de preparare pentru copii”

Scortisoara

Scortisoara este folosita inca din Evul Mediu pentru intarirea inimii, pentru combaterea gripei si pentru tratarea durerilor interne.Datorita efectului tonifiant, scortisoara se foloseste in infectii ale cailor respiratorii, in gripa si viroze pulmonare. Consumul de scortisoara calmeaza nervii si incalzeste organele interne, calmand durerile de cap si febra. Mai mult, scortisoara ajuta la eliminarea tensiunii … Continuă lectura „Scortisoara”

Reteta Inimioare Barbie – mod de preparare pentru copii

Ingrediente pentru douazeci de inimioare Barbie : cincizeci de grame de drojdie, o suta de grame de unt, o suta de grame de branza de vaci, doua sute de mililitri de suc de coacaze negre, trei linguri de zahar, un ou, sapte sute de grame de faina.Mod de preparare : Intr-un castron mai inalt se … Continuă lectura „Reteta Inimioare Barbie – mod de preparare pentru copii”

Zaharul brun

Zaharul brun este cel mai bun inlocuitor al zaharului rafinat pentru dulciuri si prajituri, el devenind acum disponibil si in Romania.Este asemanator cu zaharul obisnuit, dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brun se comporta la fel ca si cel obisnuit, insa are … Continuă lectura „Zaharul brun”

Aventura cercetasilor Danone

Incepand din luna septembrie copiii exploreaza fabrica Danone pentru a afla secretul iaurtului! Cum descoperim fabrica Danone? Pornind in “Aventura cercetasilor Danone”, prin inscrierea clasei sau a grupei de catre invatator sau educator, pe danone.ro. La sediul fabricii micii cercetasi vor avea prilejul sa urmareasca un film despre beneficiile iaurtului si despre istoria Danone, sa … Continuă lectura „Aventura cercetasilor Danone”

Soia

Sunt sigura ca ati auzit multe lucruri despre soia. Ce este ea de fapt ? Cu mult inainte ca oamenii sa invete sa analizeze continutul molecular al alimentelor, chinezii ii spuneau ” carne fara oase ” sau ” vita chinezeasca „, iar japonezii ii dedicau versuri. Este vorba despre soia.Se mai numeste si planta minune … Continuă lectura „Soia”

Malai

Malaiul este de fapt faina de porumb. Porumbul este una din cele mai valoroase plante cultivate.Este tonifiant pentru splina, pancreas si stomac si are proprietati diuretice. Se recomanda persoanelor care sufera de retentie hidrica, de proasta digestie si de anxietate. Porumbul sta la baza multor alimente cum ar fi mamaliga, fulgii de porumb si floricelele. … Continuă lectura „Malai”

Pestele

Carnea de peste este bogata in proteine si ne protejeaza de multe boli. Pe langa proteine, pestele mai contine fosfor, iod si vitaminele B si A. Consumul de peste ne apara de bolile de inima si se pare ca ne face mai destepti, pentru ca s-a observat ca mamicile care consuma peste in timpul sarcinii … Continuă lectura „Pestele”

Reteta Placinta cu masline – mod de preparare pentru copii

Ingrediente : trei cani de faina, doua cesti de apa calduta, o ceasca de ulei, un praf de sare. Pentru umplutura : 200 de grame de masline fara samburi, tocate marunt, o cescuta de ulei, doua cepe tocate marunt, o legatura de marar, sare si piper.Mod de preparare : Amestecam faina cu apa, uleiul si … Continuă lectura „Reteta Placinta cu masline – mod de preparare pentru copii”

Reteta Prajitura cu mere – mod de preparare pentru copii

Ingrediente : un kilogram de mere, patru oua, o cana de faina, o cana de zahar, o jumatate de pahar de apa, o jumatate de pahar de ulei, putina scotisoara si 1 lingurita de praf de copt.Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja si de samburi, apoi se taie cubulete. Separat – … Continuă lectura „Reteta Prajitura cu mere – mod de preparare pentru copii”


1 3 4 5 6 7 9