5 metode de a aduce un echilibru in viata ta

Exista o regula foarte simpla pentru a aduce un echilibru in viata ta: sa faci din fericire un obicei. Iata cinci sfaturi care te vor ajuta pe acest drum.

Cu totii ne dorim o viata linistita si fericita, in care sa simtim ca am atins un echilibru sanatos. Insa, uneori, fericirea pare a fi de neatins sau de negasit. Iar cand prindem o clipa de bucurie, parca fuge imediat, iar noi ramanem cu stres, dileme, decizii etc.

Sunt metode conventionale, care iti aduc fericire: cand te indragostesti, cand iti construiesti o familie, cand pleci in vacanta sau chiar cand faci sport.

Dar mai sunt si metode mai subtile, din care este bine sa iti faci un obicei, pentru a fi fericit/a zi de zi.

  • Ia pauze de la retelele sociale

Retelele sociale pot fi o sursa de negativitate, prin materialele care sunt postate. Adesea, ne simtim mai suparati, mai furiosi sau mai descumpaniti, dupa ce „rasfoim” putin News Feed-ul de pe Facebook. In plus oamenii care scriu in mediul online tind sa fie mai agresivi, simtindu-se aparati de anonimitatea Internetului. Adesea, pe retelele sociale, suntem atrasi de ultimele tendinte, barfe, divertisment usor.

Cand ai o pauza si te gandesti sa intri pe contul tau, mai bine suna pe cineva si purtati o conversatie reala, chiar daca este scurta. Ceea ce ne aduce la urmatorul punct.

[Vezi si: De ce retelele sociale iti distrug viata sociala]

  • Poarta-te frumos cu parintii tai

Ai crescut, ai plecat de acasa si ti-ai facut o familie. Dar parintii tot vor face parte din viata ta. Dragostea lor pentru tine nu s-a schimbat. Si da, pot fi obositori si enervanti, dar iubirea lor pentru tine este greu de egalat. Asa ca, evita sa tipi la ei sau sa te superi pe ei. Pentru ca, oricum, stim cu totii ca te vei simti vinovat/a dupa aceea. Iar furia si vina sunt o combinatie periculoasa.

[Vezi si: Relatia dintre parinti si bunici]

  • Dormi suficient

Nu cred ca exista lista care sa nu vorbeasca despre igiena si importanta somnului. Oboseala si epuizarea sunt direct legate de nefericire. Gandeste-te doar cum te simti dupa o noapte in care ai dormit doar cinci ore, iar apoi ai lucrat toata ziua. Investeste in timp pentru tine si pentru calitatea somnului tau. Te vei simti mai activ/a, mai fericit/a si mai puternic/a.

[Vezi si: Cele 3 tipuri de epuizare]

  • Fa-ti patul in fiecare dimineata

S-ar putea sa fie cel mai greu sfat din lista asta. Si te inteleg. Nu numai ca este greu sa te trezesti dimineata, dar mai ai de facut si micul dejun (probabil pentru toata familia), trebuie sa te speli, sa te imbraci (sa speli si sa imbraci copiii) si sa te pregatesti de plecare. Timpul e scurt si numai de facutul patului nu mai ai chef.

Dar aceasta activitate da startul unei zile mai productive, la finalul careia te vei simti mai implinit/a. Pentru ca este ceva ce faci pentru tine. Iar cand te intorci acasa dupa o zi lunga, vei fi atat de fericit/a sa gasesti un pat aranjat, numai bun pentru un somn linistit.

[Vezi si: 10 activitati de facut in prima parte a zilei]

  • Economiseste bani

Sigur ca e distractiv sa mergi la cumparaturi. Dar este un sentiment trecator. Pentru fericire si echilibru, este nevoie sa gandesti pe termen lung, sa te simti in siguranta (chiar si financiar). De exemplu, decat sa arunci banii pe o bucurie de moment, mai bine investe-i intr-o vacanta in familie.

[Vezi si: Paradoxul banilor – Opusul rasfatului]

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s